Om oss

Familjen Ragneheim/Hellner består av mamma Lizette, pappa Mikael och våra tre barn. Elliot 12 år, William 10 år och Kelly 6 år. Vi bor på en gård utanför Dals-Ed i Dalsland.
På gården finns hästar, kor, hundar och katter. Lizette nyexaminerad sjuksköterska (2021) och arbetar i Hemsjukvården. Mikael arbetar som markstabiliserare på Keller Grundläggning AB.

Vi har allihopa växt upp med hundar och det var en självklarhet att skaffa hund när jag och Mikael träffades. Ett svart litet yrväder som fick namnet Bonzo flyttade in till oss hösten -09. Bonzo är vår underbara trotjänare, en gårdhund som älskar livet. Han är blandning mellan Border Collie, Golden och Schäfer.  2016 välkomnade vi första Ridgeback till familjen vilket vi inte ångrat en sekund. Vår älskade Ninja är en fantastisk familjemedlem som förgyller våra dagar. Hon är definitivt inte vår sista RR.

En dröm har alltid varit att starta en egen kennel och år 2020 blev drömmen sann och kenneln fick namnet LizRidge Athena. 

Vår vision är att föda upp friska, trevliga och stabila familjehundar. Valparna får växa upp i kärleksfullt hem tillsammans med barn, hundar och katter. De får bekanta sig med gårdens övriga djur, springa fritt i trädgård och i skogen som ligger precis bakom husknuten.

Vi är relativt nyinflyttade i en stor villa på landet där Mikaels mormor och morfar tidigare bott. Det är en stor villa från 1800-talets slut uppe på Bastorps högsta punkt. Här är projekten många och oändliga, just nu pågår stallbygge med plats för 4 hästar.  
Vi har valt att ta renoveringen långsamt för att slippa bo i renoveringskaos och eftersom att planen för valpar pågått en längre tid har vi valt att vänta med köksrenoveringen. (Även om det hade behövts)
Ninja och valparna kommer bo i rummet precis intill köket och vara i centrum men samtidigt vara lite avskilda och kunna få lugn och ro. Det kommer bli perfekt! Vi har stor gräsmatta och har möjlighet att vistas ute i skogen samt otrafikerade skogsvägar precis runt husknuten.

Jag har precis börjat läsa SKK’s Uppfödarutbildningen och ser framemot en spännande och lärorik höst!  

Lizette Ragneheim

070-4882727

miss.ragneheim@gmail.com

Facebook.com/LizRidgeAthena